Beijing 2006
Na aankomst op de luchthaven passeren we de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en het Mao Mausoleum.
Op de 1e dag bezochtenwe het wereldberoemde plein van de Hemelse Vrede met het portret van Mao op de achtergrond.

We brachten tevens een bezoek aan het Mausoleum en de antiekwijk. Tenslotte maakten we een wandeling door de Hutongs, de oude stadswijken van Beijing.Hier zagen we hoe het dagelijks leven van de inwoners eraan toe gaat. De dag eindigde in het Dazhila shopping district waar we inkopen hebben gedaan
De volgende dag hadden we een geweldige dagtocht met bijzonder veel indrukken. We bezochten de Verboden Stad, waar eeuwenlang de keizers van China regeerden. Behalve de honderden concubines en de hofhouding mocht geen sterveling de Stad betreden. Binnen de stadsmurenzagen wepaleizen met troonzalen, bronzen leeuwen, vergulden draken, koperen wierookvaten en keizerlijke tuinen. Een wandeling door de Verboden Stad was absoluut een van de hoogtepunten vanonze reis! Vervolgens zijn we naar de Tempel van de Hemel geweest, gebouwd in het jaar 1406 met schitterende Ming-architectuur. De keizer kwam hier eens per jaar bidden voor een goede oogst. In het omringende parkzagen we veelChinese dagjesmensen en kinderen met vliegers. Tevens hebben we Mineral Hill bezocht, vanwaar we een schitterend uitzicht heeft over de Verboden Stad hadden.
Het sprookjesachtige Zomerpaleis ligt aan het prachtige Kunmingmeer, direct aan de voet van de Wan Shouberg. Dit was het buitenverblijf van de keizer.

We zagenonder meer de marmeren raderboot, de Hal van het Eeuwige Leven en de Hal van de Jade Golven. Daarna door naar de dierentuin van Beijing voor een kennismaking met de reuzenpanda. Zo lief!
Een van de laatste dagen bezochten wede 17de eeuwse Lama Tempel, waar nu nog dagelijks 15 Mongoolse Lamadiensten worden gehouden. Hier staat ook een gigantisch boeddhabeeld, gemaakt van een boom. Vlakbij ligt de Confuciustempel, waar vroeger de staatsexamens werden afgelegd. Hier zijn we de eeuwenoude inscripties van de geslaagden wezen bekijken.
De dag daarnareden wezo'n 75 kilometer noordwaarts via een mooie tocht door de bergen. De wereldberoemde Grote Muur is ruim 6.000 kilometer lang en is één van de wereldwonderen. We wandelden een stukje over de Muur en zien aan de andere kant Mongolië liggen! Heeft veel indruk op ons gemaakt!!

Als laatste bezochten we nog één van de vele Ming-graven van keizer Dingling of Changling.
Na het bezoek aan deze fantastische stad vlogen we met een goed gevoel (moe maar voldaan) via Finland terug naar Nederland. We vonden het een zeer geslaagde reis.
Liefs, Huub en Kristel